Bijzondere plekken
Begraafplaatsen zijn prachtige, bijzondere plekken in de maatschappij. De initiatiefnemers van het Weekend van de Begraafplaats signaleren dat Nederlandse begraafplaatsen het niet makkelijk hebben. Het aantal begrafenissen neemt af.  Door de drempel te verlagen laten begraafplaatsen aan groot publiek zien wat zij voor moois te bieden hebben. Begraafplaatsen heten u een warm welkom, zij organiseren diverse activiteiten en verstrekken informatie aan degenen die dat willen.

Zesde editie
Dit jaar wordt voor de zesde maal het Weekend van de Begraafplaats op 24, 25 en 26 mei 2019 georganiseerd. Het Weekend – voorheen de Week van de Begraafplaats – stelt Nederlandse begraafplaatsen centraal en heeft een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland.

Start
Op vrijdag 24 mei start om 14.30 uur het Weekend van de Begraafplaats op verschillende begraafplaatsen in Nederland. Elke provincie organiseert zijn eigen opening. In Gelderland vindt deze opening plaats bij begraafplaats Moscowa in ArnhemIedereen is welkom op deze speciale middag waarop het thema ‘Een plek vol verhalen’ centraal staat. Verhalenvertellers nemen bezoekers mee over de begraafplaats en vertellen spannende, ontroerende en verrassende verhalen over de plek en zijn ‘bewoners’.

Op de website vindt u meer informatie over de verschillende activiteiten.

Bron: Weekend van de Begraafplaats


Powered by: