Collectie Gelderland

API CollectieGelderland

(Deel)collecties tonen op uw eigen website? Voor leden van CollectieGelderland is dat mogelijk met behulp van de CollectieGelderland API.

Memorix Maior

Leden van CollectieGelderland kunnen voor hun collectiebeheer- en ontsluiting gebruik maken van het gezamenlijk aangeschafte Memorix Maior. In dit collectiebeheersysteem kunnen collecties worden beschreven en is ruimte om bijbehorende digitale reproducties op te slaan. Daarnaast dient het als database voor https://collectiegelderland.nl. Records die in Memorix Maior staan opgeslagen worden daarom met een druk op de knop online gepubliceerd. Meer weten over CollectieGelderland en Memorix Maior? Lees hier verder.

Collectie op eigen website 

Publiceren op www.collectiegelderland.nl is voor leden van CollectieGelderland zo eenvoudig te realiseren. Sommige leden willen hun collectie daarnaast ook op de eigen website publiceren. Dat kan. Door een eigen API key aan te schaffen krijgt een organisatie toegang tot alleen de eigen collectie. Met behulp van een Wordpress plugin, speciaal voor dit doel ontwikkeld door Picturae, kan een webontwikkelaar vervolgens eenvoudig een mediabank met zoek- en filterfunctie op de eigen website plaatsen. Museum Vliegbasis Deelen heeft op deze manier haar collectie via de eigen website ontsloten.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden om uw collectie op de eigen website te tonen? Neem contact op met Ine de Win of Huub Vilé van Erfgoed Gelderland.