Collectie Gelderland

Regionaal Archief Rivierenland

Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) is de archiefdienst voor de Gelderse gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel. Het archief is ook de centrale bewaarplaats voor het Waterschap Rivierenland.

Het archief beheert een grote rijkdom aan bronnen, vanaf de 14e eeuw tot heden: van overheden, bedrijven, verenigingen en stichtingen en particulieren. Papieren archieven, maar ook boeken, tijdschriften, kranten, foto’s, films, kaarten, tekeningen, prenten enzovoorts. In onze 8 depots is ruimte voor bijna 20 kilometer archief. Veel van dit materiaal is ook al op onze website te vinden.

Op zoek naar uw voorouders, de geschiedenis van uw huis, straat of woonplaats, voor een artikel, boek, werkstuk, een tentoonstelling of gewoon nieuwsgierig? Kijk eens op onze website of kom naar het archief in Tiel. Van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur bent u van harte welkom op onze studiezaal. Er is altijd een medewerker aanwezig die u kan helpen bij uw onderzoek.

http://www.regionaalarchiefrivierenland.nl

Aangesloten organisaties