Paleis Het Loo

Welkom in de wereld van de Oranjes! 

Paleis Het Loo was tussen 1686-1975 de favoriete zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie. Na een spectaculaire restauratie zijn paleis en tuinen opengesteld voor publiek. De vertrekken in het paleis getuigen van 300 jaar bewoning door de Oranje-dynastie en laten met hun gevarieerde inrichting de ontwikkeling zien van het interieur van de 17de tot de 20ste eeuw. De barokke tuinparterres worden in de lente en zomer volgens typisch Hollandse 17de eeuwse traditie beplant, terwijl de fonteinen van april tot november permanent in werking blijven.   

In de Westvleugel van het paleis vinden het hele jaar door wisseltentoonstellingen plaats. De Oostvleugel geeft een beeld van de rijkdom van de Nederlandse paleizen aan de hand van schilderijen, hofmeubels, klokken en serviezen. Hier is ook het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden ondergebracht welke één van de grootste collecties ter wereld aan ordetekenen, orde- en ambtskostuums huisvest. Koninklijke rijtuigen, sledes en auto's, nog steeds in gebruik van de Koninklijke Familie, zijn te bewonderen in het Stallencomplex. Traditiegetrouw geeft Paleis Het Loo in december jaarlijks een impressie van driehonderd jaar kerstfeest bij de Oranjes. 

Paleis en Tuinen zijn omgeven door een uitgebreid wandelgebied met romantische paviljoens, vijvers, waterlopen en bossen.


paleishetloo

Paleis Het Loo

Amersfoortseweg, 7313 AA Apeldoorn
http://www.paleishetloo.nl

Bekijk collectie

DeelcollectiesFotografie

1855-1949        

Oranjeportretten

1500-2012        

Schilderijen

1500-2012        

Sculptuur

1500-2012