Collectie Gelderland

Museum More

Museum MORE is het grootste museum voor modern realisme in Europa. Hier is de kunstverzameling ondergebracht van Hans en Monique Melchers, die in 2017 ook Kasteel Ruurlo openden. Naast de eigen collectie met topwerken van o.a. Jan Mankes, Pyke Koch, Charley Toorop en Carel Willink zijn er in Gorssel doorlopend wisseltentoonstellingen die het rijke spectrum van figuratieve kunst laten zien. Van 20ste-eeuwse grootmeesters tot jong aanstormend talent.

Het gebouw van MORE in Gorssel is ontworpen door de bekende museumarchitect Hans van Heeswijk. Hij was ook verantwoordelijk voor de verbouwing en aanpassing van de Hermitage Amsterdam, het Mauritshuis in Den Haag en de nieuwe entree van het Van Gogh Museum.

Sinds juni 2017 is de tweede locatie van Museum MORE, Kasteel Ruurlo, geopend. Evenals Museum MORE in Gorssel, is Kasteel Ruurlo een privé-initiatief van Hans en Monique Melchers. Het prachtig gerestaureerde kasteel combineert vijf eeuwen bouwhistorie met moderne toparchitectuur. In Kasteel Ruurlo staat het werk en leven van weergaloze schilder Carel Willink centraal. Deze monumentale locatie biedt een passend decor voor het werk van de koele grootmeester. Uiteraard is ook Willinks iconische portret van zijn muze Mathilde te zien, naast vijf extravagante creaties van modeontwerpster Fong-Leng.

https://www.museummore.nl/

Aangesloten organisaties