Collectie Gelderland

Museum Tweestromenland

Museum Tweestromenland vertelt over leven, wonen en werken in het Land van Maas en Waal.

Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen is een museum dat zijn blik voor- en achteruit laat gaan. Wij hebben op de eerste verdieping een vaste collectie over de geschiedenis van het Land van Maas en Waal met op de begane grond tentoonstellingen over hedendaagse kunst, zoals Metamorfose en twintigste-eeuwse schilderijencollecties. Aan de andere kant laten we daar ook de geschiedenis van de molens in het land van Maas en Waal zien.

Onze collectie bestaat uit ruim 9000 voorwerpen die gezamenlijk een duidelijk overzicht geven van de cultuurhistorische geschiedenis van de bewoners en hun gebruiksvoorwerpen. Bij tentoonstellingen maken we uiteraard zoveel mogelijk gebruik van deze voorwerpen, maar we lenen ook regelmatig voorwerpen van elders om het verhaal nóg beter te kunnen vertellen. 

Naast de tentoonstellingen in het museum, organiseren wij ook allerlei activiteiten daarbuiten. Zo hielden we een nachtelijke dijkloop naar aanleiding van een tentoonstelling over de laatste oorlogswinter. Ook het muziekspektakel Muzikale Monumenten komt uit de koker van het museum. Voor de jeugd is in de kelder een escaperoom ingericht. Daarnaast organiseren we ook een Virtual Reality game, die zowel voor jongeren als volwassenen leuk is om te spelen.

https://www.museumtweestromenland.nl/

Aangesloten organisaties