Historisch Museum Ede

Het Historisch Museum Ede is per 1 januari 2016 gehuisvest in cultuurcentrum Cultura aan de Molenstraat in Ede. Het museum heeft regelmatig tijdelijke exposities in Cultura of elders in Ede over historische en actuele onderwerpen. Wanneer deze worden gehouden kunt u vinden in de agenda. Vooralsnog is er is geen permanente tentoonstelling.

Het Historisch Museum Ede werkt in Cultura samen met diverse instellingen aan een breder aanbod op het gebied van het Edese erfgoed. Naast de museale taken (exposities, beheer van collectie en depot) is het museum betrokken bij de realisatie van een Kenniscentrum. De naam zal Cultura Erfgoed, kenniscentrum voor erfgoed in Ede zijn. Hier kan de bezoeker informatie verkrijgen en bronmateriaal raadplegen over de geschiedenis van de gemeente Ede. Ook educatie zal binnen deze samenwerking een belangrijke pijler zijn.

Collectie

Het Historisch Museum Ede heeft een uitgebreide verzameling collectiestukken die betrekking heeft op de geschiedenis en de ontwikkeling van Ede. De omvangrijke verzameling is onderverdeeld in vijf deelcollecties. Een gedeelte van de collectie wordt in de tentoonstellingen gepresenteerd. Het grootste gedeelte is echter opgeslagen in het depot. De gehele collectie is online te raadplegen en te doorzoeken met behulp van CollectieGelderland. 


historischmuseumede

Historisch Museum Ede

Molenstraat 45, 6711 AW Ede
http://www.historischmuseumede.nl

Bekijk collectie

DeelcollectiesTextiel

1650-1960        

Voorwerpen

-50000-1960