CODA Archief

Wie wil weten waarom Apeldoorn er uitziet zoals het er nu uitziet, wie op zoek is naar zijn voorouders, naar de geschiedenis van zijn huis, straat of buurt, gaat naar CODA Archief en Kenniscentrum.

Meer dan 375 verschillende archieven van de gemeente, talloze bedrijven, verenigingen, kerkgenootschappen en families zijn hier gratis te raadplegen. U vindt een groot deel van de inventarissen en plaatsingslijsten van deze archieven op de website van CODA. De belangrijkste archiefdelen zijn in het Kenniscentrum te raadplegen vanaf microfiche en af te drukken via readerprinters.

CODA Archief wordt veel geraadpleegd voor bouwtekeningen van bijna alle gebouwen in de gemeente Apeldoorn, oude foto's en voor genealogisch onderzoek. Voor mensen die zich met genealogie bezighouden of willen beginnen, is er eens per maand een genealogisch spreekuur.

In de studiezaal treft u een uitgebreide boekencollectie aan met betrekking tot de geschiedenis van Apeldoorn, de Veluwe en de provincie Gelderland. Daarnaast zijn er tal van naslagwerken, tijdschriften en databanken in te zien.Met vragen kunt u terecht bij deskundige medewerkers die u graag van advies dienen.

Bent u zelf niet in staat om onderzoek te komen doen, dan kan CODA dat tegen betaling voor u doen. Neem daarvoor contact op via de mail: archief@coda-apeldoorn.nl of bel 055-5268547. Behalve op de CODA website kunt u ook veel bronnen uit CODA Archief vinden op de website www.geheugenvanapeldoorn.nl.