Historisch Museum Ede

Het Historisch Museum Ede heeft op 31 december 2015 haar deuren gesloten voor het publiek. Op 20 januari 2016 is het historische pand aan het Museumplein verlaten en is de organisatie verhuisd naar Cultura aan de Molenstraat in Ede. 

Het Historisch Museum zal hier samen met diverse instellingen werken aan een breder aanbod op het gebied van het Edese erfgoed. Naast museale taken (exposities, ondersteuning aan andere erfgoedinstellingen en beheer van het depot) zal er ook een kenniscentrum gerealiseerd worden. Hier kan de bezoeker informatie en bronmateriaal raadplegen over de geschiedenis van de Gemeente Ede. Educatie zal binnen deze nieuwe samenwerking een belangrijke pijler zijn. Houd de website in de gaten voor verdere ontwikkelingen.

Collectie

Het Historisch Museum Ede heeft een uitgebreide verzameling collectiestukken die betrekking heeft op de geschiedenis en de ontwikkeling van Ede. De omvangrijke verzameling is onderverdeeld in vijf deelcollecties. Een gedeelte van de collectie wordt in de tentoonstellingen gepresenteerd. Het grootste gedeelte is echter opgeslagen in het depot. De gehele collectie is online te raadplegen en te doorzoeken met behulp van CollectieGelderland. 


historischmuseumede

Historisch Museum Ede

Museumplein 7, 6711 NA Ede
http://www.historischmuseumede.nl

Bekijk collectie

DeelcollectiesVoorwerpen

-50000-1960        

Textiel

1650-1960